Defensive Pillar.

Les IDF han iniciat avui una ofensiva a gran escala a la Franja de Gaza. Al seu compte de Twitter el portaveu del Tzahal ha afirmat de que aquesta ofensiva, que rep el nom de ‘Cloud Pillar’ o Columna de fum, té una doble finalitat:

  1. Aturar el llençament de míssils, morters i coets des de la Franja de Gaza cap a les poblacions del sud d’Israel. (Més de 100 en el darrer cap de setmana).
  2. Destruir la infrastructura terrorista del Hamàs i d’altres organitzacions com el Gihad Islàmic o els Comitès de la Resistència popular.

De fet, fa pocs minuts, les Forces Aèries Israelianes han liquidat a Ahmed Jabari, un dels caps del braç militar del Hamàs, les Brigades Izzedim Al-Qassam, en  un bombardeig pròxim a la ciutat de Rafah. També han bombardejat objectius terroristes a la ciutat de Gaza i segons ha informat la ràdio israeliana també han inutilitzat uns dipòsits de míssils iranians Farj 5, capaços d’impactar a Tel Aviv.

El cotxe de Ahmed Al-Jabari en flames després del bombardeig de les forces aèries israelianes.

Per altra banda, s’han suspès les classes escolars a la Universitat Ben Gurion a Be’er Sheva i a les ciutats del sud del país com per exemple Sderot, Ashkelon o Ashdod.

Per a una informació més detallada, em podeu seguir a Twitter o a la pàgina de Facebook del blog ‘La República del Hummus‘.

Actualització (17:21): el portaveu de les IDF ha afirmat a la xarxa social Twitter que totes les opcions estan sobre la taula i no es descarta una ofensiva terrestre. De fet, ja s’hauria iniciat la mobilització dels reservistes. El Hamàs, per la seva banda, ha afirmat que respondrà amb contundència a la mort de Jabari. Per a finalitzar, una breu matització. No és segur encara el nom de l’operació anti-terrorista. Algunes fonts periodístiques israelianes citen el nom de Cloud Pillar i altres el de Defensive Pillar.

Actualització (17:35): misteri aclarit. Segons a declarat a Twitter el portaveu de les IDF, el nom de l’operació antiterrorista és el de Defensive Pillar.

Actualització (19:45): el President palestí, Mahmoud Abbas, ha condemnat la ‘agressió israeliana’ i ha fet una crida per a salvar de la guerra als habitants de Gaza. També ha insistit en la necessitat d’una reunió d’emergència de la Lliga Àrab per a debatre sobre el nou conflicte a la Franja. El Hamàs ha estat més contundent i el seu portaveu, Fawzhi Barboum, ha afirmat que l’assassinat de Jabari és una declaració de guerra (Jerusalem Post). Altres líders islamistes, com els de la Gihad Islàmica, han fet declaracions simil.lars i el partit Llibertat i Justícia del president Mohamed Morsi ha declarat que no pensen permetre els atacs israelians sobre la població palestina (Al Arabiya). Sigui com sigui, les organitzacions islamistes de la Franja de Gaza han continuat disparant coets contra el sud d’Israel i el diari Ha’aretz informa que el sistema de la Cúpula de Ferro (Iron Dome) ha interceptat deu coets que es dirigien contra Be’er Sheva, la capital del Neguev, abans de les vuit de la tarda (hora israeliana).

Actualització (23:55): 9 palestins han estat víctimes dels bombardejos de les forces aèries israelianes i dotzenes de Qassam han estat disparats des de la Franja de Gaza contra la població del sud d’Israel.  Hi ha diversos civils ferits. Tot i aquesta ofensiva del Hamàs, el govern israelià i el Tzahal permeten que els palestins civils ferits a Gaza puguin rebre atenció mèdica als hospitals  israelians. Per altra banda, segons fonts militars israelianes, el sistema defensiu de l’Iron Dome ha aconsguit interceptar 25 qassam disparats des de Gaza i el Tzahal ha aconseguit destruir bona part dels míssils de llarga distància del Hamàs.  Vet aquí un exemple de com l’ Iron Dome intercepta els míssils palestins (més vídeos al blog Israellycool):

Els terroristes palestins, al igual que van fer durant l’operació Plom Fos,  estan situant les llençadores de míssils en zones densament poblades, com per exemple zones residencials, escoles i mesquites.  Les reaccions internacionals no s’han fet esperar. Segons informa el corresponsal de El Mundo a Jerusalem, Sal Emergui, el govern islamista egipci ha decidit retirar el seu ambaixador d’Israel i el president Mohammed Morsi, juntament amb Mahmoud Abbas, han demanat una reunió d’urgència de la Lliga Àrab, que possiblement tindrà lloc el pròxim Dissabte per a debatre l’ ‘assalt israelià a Gaza’.

Actualització (15-11-2012. 00:30): ahir, en el primer dia de l’operació Pilar Defensiu, les organitzacions terroristes palestines van disparar des de Gaza 83 coets i míssils contra el sud d’Israel. Aquesta nit 15 coets han estat disparats contra Be’er Sheva, la capital del Neguev. En aquest sentit, convé recordar que aproximadament un milió de ciutadans israelians passaran la nit en refugis.

Deixa un comentari

Filed under notícies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s